Ιστορικό - ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ

ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ logo

H εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των εισαγωγών ειδών καπνιστού το 1950.

O ιδρυτής της Σωτήρης Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. ανήσυχο πνεύμα από μικρός, γρήγορα διαπίστωσε την αγάπη του για το εμπόριο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν δίστασε να ξεκινήσει να εμπορεύεται στην εγχώρια αγορά στην αρχή και το ανήσυχο πνεύμα του τον ώθησε να ταξιδέψει στην Ευρώπη με σκοπό να αναζητήσει είδη που την εποχή εκείνη δεν έφθαναν στην Ελλάδα.

Το 1950 τα βήματα του τον οδήγησαν στην Ιταλία και στην γνωριμία του με την εταιρεία “SAVINELLI”, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας συνεργασίας που μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο, και θα εδραιωνόταν μέσα από μεγάλη προσπάθεια, πίστη και επιμονή. Άλλωστε το σύνθημα ζωής του Σωτήρη Φωτόπουλου είναι «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο εαν υπάρχει πίστη και συντονισμένες προσπάθειες».

Έτσι τα είδη καπνιστού «SAVINELLI» μπήκαν και εδραιώθηκαν στην Ελληνική αγορά και τα δύο ονόματα έγιναν ταυτόσημα για την Ελλάδα.

Ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στήθηκε με μεράκι, επιμονή, μέθοδο και πολύ προσωπική εργασία και γρήγορα το όνομα έγινε γνωστό στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά.

Παράλληλα με τα είδη καπνιστού δραστηριοποιήθηκε και στα είδη δώρων, με συνεργασίες εργοστασίων από τη Γερμανία. Στο πέρασμα των χρόνων η εταιρεία γινόταν όλο και πιο δυνατή προσφέροντας μεγάλη ποικιλία ειδών και χτίζοντας προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες της.

Η Αθανασία Φωτοπούλου, κόρη του Σωτήρη Φωτόπουλου, γεννημένη στην Αθήνα, έκανε οικονομικές σπουδές και έχοντας ζήσει σε μια εμπορική οικογένεια, το 1989 αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της οικογενειακής επιχείρησης.

Σήμερα, η εταιρεία είναι από τις σημαντικότερες του κλάδου της, Εξειδικεύεται στα είδη που αφορούν τον καπνιστή (πίπας-πούρου-τσιγάρου), καθώς και στα προϊόντα καπνού και πούρων με βασικές αντιπροσωπείες της, τις εταιρείες SAVINELLI (Ιταλία),CHACOM(Γαλλία) και XIKAR(ΗΠΑ).

Στο χώρο των ειδών δώρου εξασφαλίζει μια επίσης σημαντική θέση αντιπροσωπεύοντας αποκλειστικά δύο Γερμανικούς οίκους PHILIPPI και TROIKA ,με μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με πρωτότυπο design, και πολύ προσιτές τιμές.

Επίσης η εταιρεία εμπορεύεται τη δική της φίρμα δερμάτινων θηκών για καπνό MESTANGO,που παράγεται στην Ελλάδα και εξάγεται επίσης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Με πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων, με πάντα νέους στόχους και με μοναδικό σκοπό την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη, προχωρεί στη νέα χιλιετία μένοντας πιστή στις αρχές της.